Top

23-daagse individuele boutique rondreis Peru

In deze reis 23-daagse individuele rondreis, reis je door het zuiden van Peru en ontdek je de hoogtepunten van het land. De reis start in Lima, dé nieuwe culinaire bestemming. Via de kust reis je naar het zuiden voor een bezoek aan het Nationaal Park Paracas en de Ballestas eilanden, bekend om zijn talloze zeehonden en zeevogels. In Huacachina maak je kennis met de woestijn, waarop je doorreist naar Nazca, voor een vlucht over de mysterieuze Nazca lijnen. Arequipa, omringd door vulkanen, is een heerlijke stad om te verblijven, alvorens je de hoogte ingaat richting de Colca Canyon, voor het observeren van condors en het Lago Titicaca, het hoogstbevaarbare meer ter wereld. Tijdens het laatste deel van de reis betreed je het voormalige rijk van de Inka’s, in Cuzco en de Heilige vallei. En natuurlijk mag een bezoek aan Machu Picchu, één van de zeven wereldwonderen, niet ontbreken.

Reisschema – boutique rondreis Peru

Dag 1 & 2 – Vliegreis naar Lima, Peru

Dag 3 & 4 – Reis naar Pisco + Excursie Ballestas eilanden

Dag 5 – Huacachina woestijn

Dag 6 Huacachina naar Nazca

Dag 7 – Vlucht Nazca lijnen & reis naar Arequipa

Dag 8 & 9 Arequipa

Dag 10 &11 – Excursie Colca Canyon

Dag 12 Colca Canyon naar Puno

Dag 13 – Excursie Titicaca Meer

Dag 14  Puno naar Cuzco

Dag 15 – Cuzco

Dag 16 – Excursie Heilige Vallei

Dag 17 Excursie Moray & Maras

Dag 18 Treinreis naar Aguas Calientes

Dag 19 & 20 – Bezoek Machu Picchu en retour Cuzco

Dag 21 – Reis naar Lima

Dag 22 – Vertrek vanuit Peru

Dag 23 – Aankomst Nederland

Dag-tot-dag programma – boutique rondreis Peru

Bekijk hier een voorbeeld dag-tot-dag programma voor een individuele rondreis door Peru. Wijzigingen in het programma zijn mogelijk. Alle reizen worden op maat gemaakt.

Dag 1 & 2 – Vliegreis naar Lima, Peru

Een internationale vlucht brengt je naar Lima, de hoofdstad van Peru, voor de start van jouw boutique rondreis. Een transfer haalt je op en zet je af bij jouw hotel in Miraflores, een ontspannen wijk, gelegen aan de Stille Oceaan, met luxe winkels, restaurants, kantoren en hotels. De komende dagen heb je tijd om de verschillende wijken en bezienswaardigheden van de stad te ontdekken, waaronder het koloniale centrum, kunstenaarswijk Barranco, de musea en natuurlijk de fantastische restaurants waar Lima zo bekend om staat.

Inclusief:

 • Intercontinentale vlucht naar Lima
 • Privétransfer naar hotel
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 3 & 4 – Reis naar Pisco + Excursie Ballestas eilanden

Vandaag reis je via de zuidkust met een comfortabele touringcar bus richting schiereiland Paracas. Dit gebied staat bekend vanwege haar ruige kustlijn met bijzondere zandbergen en rotsformaties.

De volgende ochtend staat een excursie naar de Ballestas eilanden op het programma, ook wel het Galapagos van Peru genoemd. Deze eilanden zijn het leefgebied van talloze zeevogels, zeehonden en pinguïns. Vanuit de boot observeer je de rotsformaties, terwijl de pelikanen om je heen vliegen. En als je goed kijkt, zie je regelmatig een zeehondenkop uit het water steken.

Inclusief:

 • Privétransfer naar de busterminal
 • Busreis in comfortabele touringcar bus naar Paracas
 • Privétransfer naar hotel 
 • Excursie naar de Ballestas eilanden, inclusief vervoer
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 5 – Huacachina woestijn

Met een privétransfer reis je naar Huacachina, een oase dorpje in de woestijn, waar je per buggy een tocht door de omgeving maakt. Vergeet niet om aan het einde van de dag klaar te zitten voor een prachtige zonsondergang.  Optioneel is het ook mogelijk om te zandboarden.

Inclusief:

 • Privétransfer naar hotel
 • Middagexcursie Huacachina woestijn
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 – Huacachina naar Nazca

Met een privétransfer reis je verder naar het zuiden richting Nazca. Nazca werd jarenlang bewoond door de precolumbiaanse Nazca cultuur, die hier indrukwekkende meesterwerken naliet. De bekendste zijn de mysterieuze Nazca lijnen: Kilometerslange lijnen en geometrische figuren, gelegen in de woestijn van Peru. Maar ook ondergrondse aquaducten en bijzondere begraafplaatsen met mummies, die hier vanwege het constante klimaat goed bewaard zijn gebleven, zijn hier te bezichtigen.

Inclusief:

 • Privétransfer naar hotel
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 Vlucht Nazca lijnen & reis naar Arequipa

In de ochtend maak je een vlucht over de Nazca lijnen. Er is namelijk geen betere manier om ze te zien dan vanuit de lucht. Na de vlucht brengt een transfer je naar het busstation vanwaar je met een comfortabele touringcar bus naar Arequipa reist. In Arequipa staat een transfer klaar, die je naar je hotel brengt. 

Dag 8 & 9 – Arequipa

Arequipa is de tweede stad van Peru. En een prachtige! De bijnaam Ciudad Blanca, de witte stad, is niet voor niets. Arequipa staat vol met mooie koloniale gebouwen en bijna overal zie je de 6000 meter hoge Misti vulkaan boven de stad uitsteken. Arequipa ligt op 2.335 meter hoogte en is een goede plek om te acclimatiseren, alvorens je verder de Andes, richting Chivay en Puno intrekt. Je hebt hier dan ook volop de tijd om de vele bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het beroemde Santa Catalina klooster, het Santuario Andino museum, met de mummie Juanita, de wijk Yanahuara en de mooie gebouwen, kerken en musea.

Inclusief:

 • Vlucht over de Nazca lijnen
 • Transfer naar het busstation
 • Touringcar bus naar Arequipa
 • Transfer naar hotel
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 10 & 11 – Excursie Colca Canyon

De komende dagen maak je een excursie in groepsverband naar de indrukwekkende Colca Canyon. Met een diepte van 4000 meter, is dit een van de diepste kloven ter wereld. Vroeg in de ochtend kun je bij het Cruz del Condor tientallen condors rond zien vliegen, de grootste vogel ter wereld.

Het gebied is werkelijk prachtig met bergen, markten en kleine dorpjes waar de inheemse bevolking vaak nog in traditionele klederdracht rondloopt. Deze dagen zul je ook ervaren hoe het is om op hoogte te zijn. Leuk is het daarom om kennis te maken met de cocabladeren, waar ook thee en snoepjes van worden gemaakt. Cocabladeren worden al jarenlang door de lokale bevolking gekauwd en zouden helpen tegen hoogteziekte. Het hoogste punt tijdens deze route is een pas van 4.900 meter hoog.

Inclusief:

 • Groepstransfer naar de Colca Canyon
 • Dagelijkse activiteiten Colca Canyon in groepsverband inclusief vervoer, entreegelden en Engelssprekende gids
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 12 – Colca Canyon naar Puno

Een prachtige route over de hoogvlakte, de Altiplano, dwars door de Andes, met talloze vicuña’s, brengt je per groepstransfer naar Puno. Deze stad ligt aan het Titicaca meer, het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Het meer bestaat uit 8340 km2 en ligt in zowel Bolivia als Peru. Puno is de beste uitvalsbasis voor een bezoek aan de Peruaanse kant van het Titicaca meer.

Inclusief:

 • Groepstransfer naar Puno
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 – Excursie Titicaca meer

De volgende dag ga je het meer op en breng je een bezoek aan de drijvende rieteilanden van de Uros Indianen. Hier maak je kennis met de lokale families, leer je over hun handwerk, de wijze waarop de eilanden worden gebouwd en hun lokale tradities en gewoontes. De communities doen er alles aan om hun cultuur in stand te houden, waar je als toerist op die manier je steentje aan bijdraagt. Ook bezoek je het eiland Taquile, bekend om haar mooie ligging en unieke handwerk. Je maakt hier een wandeling terwijl je geniet van prachtige uitzichten.

Inclusief:

 • Excursie Uros & Taquile Island
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14  – Puno naar Cuzco

Je volgende bestemming is Cuzco. Deze voormalige hoofdstad van de Inka’s bereik je door middel van een touringcar busreis, waarbij je onderweg stopt bij het kleine Inka ruïne complex van Raqchi en het kerkje van Andahuaylillas, ookwel de Sixtijnse Kapel van Amerika genoemd.

Inclusief:

 • Transfer naar de busterminal
 • Touringcar bus naar Cuzco, inclusief stops bij Raqchi en Andahuaylillas
 • Transfer naar hotel
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 15 Cuzco

Cuzco was de hoofdstad van het machtige rijk van de Inca’s en is inmiddels een van de meest bezochte steden van Peru. Cuzco is namelijk dé uitvalsbasis voor wereldwonder Machu Picchu en de Heilige vallei van de Inka’s. Vandaag heb je tijd om de talloze bezienswaardigheden van de stad te bezoeken en je te verwonderen over het fascinerende Inkarijk. Ook vind je hier mooie boutique stores en heerlijke restaurants.  

Inclusief:

 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 16 – Excursie Heilige vallei

Een privétransfer brengt je naar de Heilige vallei, waar je talloze ruïnes van voormalige Inka steden en ceremoniële centra treft. Je brengt een bezoek aan de ruïnes van Pisac en de kleurrijke indianenmarkt. Na afloop van je bezoek word je naar je hotel gebracht.

Inclusief:

 • Privé excursie naar de Pisac ruïnes en markt
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 17 – Maras & Moray

Vandaag bezoek je de zoutterrassen van Maras, gelegen op 3500 meter in de Heilige vallei. Deze zoutpannen komen uit de tijd van de Inka’s en worden tot op de dag van vandaag gebruikt. De uitzichten zijn prachtig. Daarna reis je naar de mysterieuze cirkels van Moray, wat een landbouwkundig experimenteel station geweest zou zijn. Er zijn nog steeds verschillende theorieën over, maar indrukwekkend is het zeker. Na afloop word je naar Ollantaytambo gebracht, waar je tevens overnacht.

Inclusief:

 • Privé excursie naar Maras & Moray
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 18 – Treinreis naar Aguas Calientes

Vanuit Ollantaytambo reis je met de trein naar Aguas Calientes, ookwel Machu Picchu Pueblo (dorp) genoemd. Vanuit hier wandel je samen met je gids naar het hotel alvorens je vrije tijd hebt om het kleine dorpje met haar talloze souvenirshops en restaurants te verkennen. 

Inclusief:

 • Expedition trein Ollantaytambo – Aguas Calienes
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 19 & 20 – Machu Picchu en Cuzco

Een privégids neemt je heel vroeg mee naar de verloren stad van de Inka’s: Machu Picchu, een hoogtepunt tijdens deze rondreis door Peru. Allereerst geniet je van de adembenemende uitzichten. Hoe hebben de Inka’s deze plek ooit kunnen bedenken en construeren? Vervolgens leer je tijdens een uitgebreide rondleiding meer over de geschiedenis en rol die deze plaats speelde in het rijk van de Inka’s. Na de rondleiding heb je tevens de mogelijkheid om de Huayna Picchu berg te beklimmen door middel van een steile tocht omhoog. Hier bewonder je Machu Picchu weer vanaf een hele andere kant.

Na je bezoek aan Machu Picchu reis je via Machu Picchu dorp met de trein terug naar Ollantaytambo, waar een privétransfer je opwacht om je naar Cuzco te brengen. Vervolgens geniet je nog één dag van het mooie Cuzco, alvorens het einde van jouw rondreis door Peru nadert.

Inclusief:

 • Privé excursie naar Machu Picchu inclusief Engelssprekende gids en transport
 • Expedition trein Aguas Calientes – Ollantaytambo
 • Privétransfer naar hotel
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 21 – Reis naar Lima

Met een binnenlandse vlucht vlieg je naar Lima. Bij aankomst brengt een privétransfer je naar de leuke wijk Barranco, waar het barst van de goede restaurants. Hier breng je de laatste nacht in een stijlvol boutique hotel door, alvorens je de volgende dag terug naar Nederland vliegt.

Inclusief:

 • Privétransfer naar de luchthaven
 • Binnenlandse vlucht Cuzco – Lima
 • Privétransfer naar hotel
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 22 – Vertrek vanuit Peru

Het einde van jouw rondreis door Peru is nu echt in zicht. Een privétransfer brengt je naar de luchthaven van Lima, voor je terugvlucht richting Nederland.

Inclusief:

 • Privétransfer naar luchthaven
 • Intercontinentale vlucht naar Amsterdam

Dag 23 – Aankomst Nederland

Geniet nog even na van een prachtige rondreis door Peru.

Prijsinformatie – individuele rondreis door Peru

Deze individuele rondreis door Peru wordt op maat gemaakt. De reissom is op aanvraag beschikbaar en is afhankelijk van beschikbaarheid en de reisperiode.

Inclusief:

 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • 1x binnenlandse vlucht, zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • 21 x overnachtingen in sfeervolle boutique accommodaties
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’, waaronder Ballestas eilanden, Huacachina, Nazca lijnen, Machu Picchu, Heilige Vallei, het Titicaca meer en de Colca Canyon
 • Alle genoemde, benodigde transfers
 • Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma
 • CO2 compensatie voor uw vluchten
 • National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

 • Upgrade Economy Comfort Class
 • Upgrade Business Class
 • Upgrade kamertype 
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Stoelreservering KLM vluchten
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Bijdrage calamiteitenfonds
 • Administratie- en bemiddelingskosten
 • Eventuele fooien

Beste reistijd voor een rondreis door Peru

De beste tijd voor een individuele rondreis door Peru is tussen mei en september, het droge seizoen. In deze winter is de lucht namelijk blauw en helder en schijnt de zon. Het is prachtig voor foto’s en buitenactiviteiten. Houd er wel rekening mee dat temperaturen in de avond en in de nacht tot onder het nul punt kunnen dalen. Vooral in de bergen in juni en juli. Tijdens het regenseizoen, van december tot en met maart zijn de temperaturen hoger, maar vallen er dagelijks buien. Het hoogseizoen in Peru is in juli en augustus.

Deze rondreis door Peru boeken?

Al meer dan 20 jaar reis ik de wereld over. Als gids en reisleider voor reisorganisaties, als producent voor televisie- en evenementenproducties en als content creator voor mijn platform Passport the World. Peru bezocht ik tientallen keren en nog steeds ben ik bijna jaarlijks in het land te vinden. Talloze mensen hielp ik al met het plannen van hun reis. Ben jij de volgende?

You don't have permission to register