Top
Image Alt

Veel Gestelde Vragen

Veel Gestelde Vragen

Heb je een vraag? In het volgende overzicht vind je de meest gestelde vragen. Zit jouw vraag en antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Waarom moet ik jou bij boeken?

Dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Maar ben je op zoek naar een unieke reis met oog voor natuur en cultuur? Wil je gebruik maken van mijn uitgebreide reiskennis en expertise? En houd je van een professionele aanpak en duidelijke communicatie? Dan ben je zeker bij mij aan het juiste adres.

Wat kan ik van jou vewachten?
 • Persoonlijk: Een vast aanspreekpunt voor al je vragen.
 • Deskundig: Je maakt gebruik van mijn persoonlijke kennis, netwerk en jarenlange expertise.
 • Duidelijke communicatie: Weet waar je aan toe bent.
 • Aanbod: Ik bied maatwerk, unieke rondreizen en specifiek Latijns-Amerika advies aan.
 • Professioneel: Ik ben betrouwbaar en gedetailleerd.
 • Betrokken: Door mijn werkzaamheden als reisleider, weet ik wat een reis nodig heeft om succesvol te laten zijn.
 • Stijl: Wereldwijde boutique reizen.
 • En de zekerheid van Personal Touch Travel, aangesloten bij ANVR, SGR & het Calamiteitenfonds
Bied je alleen reizen aan in Midden- en Zuid-Amerika?

Nee, zeker niet! Ik bied wel alleen reizen aan in landen die ik zelf heb bezocht.

Waarom adviseer en boek je alleen reizen in landen die je zelf hebt bezocht?

Ik hecht veel waarde aan persoonlijke ervaringen. Alleen op die manier denk ik dat ik, naast mijn grondige research werk, de beste toegevoegde waarde kan leveren en het verschil kan maken voor het organiseren van een reis.

Wat als ik op zoek ben naar een all-inclusive strandvakantie?

Dan zijn wij misschien geen match maar breng ik je wel heel graag in contact met een van mijn professionele collega’s.

Wanneer zijn wij een match?

Houd jij van reizen en wil jij een bijzondere reis maken? Of ben je op zoek naar een verblijf in een kleinschalig boutique hotel op een bijzondere plek? Dan zijn wij zeker een match.

Hoe zet jij je in voor duurzaamheid?

Allereerst probeer ik regelmatig duurzame hotels en tours op te nemen in de reisvoorstellen en veel direct met lokale mensen ter plaatse samen te werken. Daarnaast voegen wij standaard CO₂-compensatie aan een vluchtboeking toe. Luchtvaartmaatschappijen rekenen hier een klein bedrag voor, iets wat gebruikt wordt om te investeren in duurzame projecten. Dit zul je dan ook standaard op jouw boekingsbevestiging zien staan. Hypocriet of niet, alle beetjes helpen. Hierbij een voorbeeld van de projecten die KLM ondersteunt.

Boek je ook losse tickets?

Helaas. Deze kun je beter zelf boeken.

Boek je ook landarrangementen, zonder vlucht?

Hier kunnen we zeker naar kijken maar dit is wel bestemming afhankelijk. Houd er rekening mee dat je bij het boeken van een eigen vlucht zelf verantwoordelijk bent voor eventuele extra kosten, die voortvloeien uit annuleringen en/of wijzigingen vanuit de luchtvaartmaatschappij.

Welke landen heb je allemaal bezocht?

Alle landen in Midden- en Zuid-Amerika meer dan 25 keer. Daarnaast verschillende bestemmingen in de USA, Canada en de meeste landen in Azië en Europa.

Waarom bied je ook reisroutes op maat los aan?

Heb je genoeg tijd en wil je alles van a to z helemaal zelf uitzoeken? Dan is een reisroute op maat package de ideale manier op toch gebruik te maken van mijn reiservaring, kennis en expertise, zonder dat je gebruik hoeft te maken van mijn reisagent services. Iedereen heeft nu eenmaal een andere manier van reizen.

Wat zijn de kosten van een reisroute op maat?

Een 10-daagse persoonlijk reisroute door Midden- en Zuid-Amerika bedraagt EUR 125,- ex BTW.

 

Een reisroute door Midden- en Zuid-Amerika van 10 dagen tot aan 2 weken bedraagt EUR 150,- ex BTW.

 

Een persoonlijke reisroute door Midden- en Zuid-Amerika van 2 tot 3 weken bedraagt EUR 175,- ex BTW.

 

Een route bestel je hier.

 

Ben je op zoek naar een route van langer dan 3 weken? Vaag dan een offerte aan.

Wat is er inclusief als ik een reisroute op maat boek?

Dit is afhankelijk van het pakket dat je boekt. Er zijn drie pakketten waar je uit kunt kiezen: Een route tot aan 10 dagen, een route tussen de 10 dagen en 2 weken en een route tussen de 2 en 3 weken.

Een Passport the World package bevat:

 • Een video- of telefoongesprek van ongeveer 30 minuten.
 • Een op maat gemaakte route
 • Een reisplan als pdf-guide met reisinformatie en links
 • 1x correctieronde op basis van originele conceptroute.

Ben je op zoek naar een route van langer dan 3 weken? Vraag dan een offerte aan.

Wat houdt het reisplan in?

Je ontvangt een reisplan met de volgende informatie:

 • Reisroute op maat – op basis van jouw wensen
 • Informatie over een bestemming
 • Suggesties voor hotels
 • Tips voor tours en activiteiten
 • Tips voor restaurants
 • Praktische informatie
Wat als ik iets wil aanpassen in mijn route op maat?

Alle pakketten hebben 1 correctieronde inclusief. Zodra het reisplan is gepresenteerd kun je dan ook eenmalig om aanpassingen vragen. Verandert je bestemming of reisduur? Deze wijzigingen vallen niet binnen de correctieronde, omdat er dan een geheel nieuw reisplan moet komen.

Boek je ook mijn reis als ik een route op maat bestel?

Nee, bij de “reisroute op maat package” boeken wij niets. In het reisplan geven wij veel inspiratie, praktische tips en plaatsen wij links naar mogelijke accommodaties en tours, zodat je deze eventueel zelf kunt boeken. Wil je gebruik maken van onze reisagent services? Kijk dan eens naar onze unieke rondreizen of maatwerk reizen.

Wat houdt de Latijns-Amerika advies service in?

Wil je naar Midden- of Zuid-Amerika maar weet je nog niet waar naartoe? We kunnen samen op zoek gaan naar jouw volgende bestemming. In een telefonisch, online of persoonlijk gesprek in Amsterdam beantwoord ik al jouw vragen, vertel ik je uitgebreid over landen die aansluiten bij jouw interesses, de reismogelijkheden, geef ik je tips en contacten en vertel ik je hoe je je reis het beste kunt organiseren. Na afloop van dit gesprek ga je niet alleen vol inspiratie naar huis maar heb je ook een goed beeld van de reismogelijkheden naar en op jouw favoriete bestemming.

Wat zijn de kosten van de Latijns-Amerika advies service?

EUR 85,- ex BTW per uur.

Mijn advies is inhoudelijk en volledig onafhankelijk. Mocht je er na afloop van onze brainstormsessie voor kiezen om je reis toch door mij te laten organiseren en een persoonlijk reisvoorstel willen ontvangen, dan vervallen de kosten en betaal je alleen de kosten van het reisvoorstel.

Hoe gaan jullie om met persoonsgegevens?

Passport the World Travel is zelfstandig ondernemer en aangesloten bij Personal Touch Travel. Beide partijen hechten veel waarde aan de bescherming van je persoonsgegevens. In dit privacybeleid geven we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Hoe loopt de betaling?

Passport the World travel is zelfstandig ondernemer en aangesloten bij Personal Touch Travel. Alle boekingen worden ondergebracht bij Personal Touch Travel, lid van ANVR (onder nummer 03021) en SGR (onder nummer 3198). Je boekt bij en betaalt aan Personal Touch Travel (KvK 27376510).

Ben jij aangesloten bij de ANVR, SGR en calamiteitenfonds?

Passport the World travel is zelfstandig ondernemer en aangesloten bij Personal Touch Travel. Alle boekingen worden ondergebracht bij Personal Touch Travel, lid van ANVR (onder nummer 03021) en SGR (onder nummer 3198). Je boekt bij en betaalt aan Personal Touch Travel (KvK 27376510).

Heb je een andere vraag?

  You don't have permission to register